Chia magos, áfonyás, puffasztott amarántos reggeli

A zabkása és a chia mag most nagyon trendi reggeli receptötlet, nem véletlenül, hiszen valóban egészséges, kiváló tápanyagforrásunk. Mi most mutatunk valami újat! 🙂 Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegán reggeli áfonyával, chiamaggal és amaránttal. 

HOZZÁVALÓK

1 db érett banán2 marék áfonya (vagy más tetszés szerinti gyümölcs)2 dl növényi tej 1 ek chia magnatúr puffasztott amaránt tetszés szerinti mennyiségbenhántolt mandula szeletek a tetejére 

ELKÉSZÍTÉS

Az érett banánt, a megmosott áfonya szemekkel (vagy más gyümölccsel), a választott növényi tejjel (mi a rizstejet ajánljuk) és 1 ek chia maggal, tegyük a turmix gépbe, és turmixoljuk krémes állagúra az egészet.

Vegyünk elő egy poharat, vagy egy tálkát, amiből fogyasztani szeretnénk majd a reggelit, és kezdjük el rétegezni az áfonyás chia magos “puding” réteget, majd a natúr puffasztott amarántot, majd egy újabb “puding” réteg. A tetejére szórhatunk hántolt szeletelt mandulát, és egész áfonya szemeket is.  

Kb. egy fél – egy órát érdemes pihentetni fogyasztás előtt, hogy a chia magoknak legyen idejük megkocsonyásítani a pudingot. Akár előző éjjel is elkészíthetjük, és a hűtőben pihentethetjük fogyasztásig. 

Forrás: http://zoldavocado.blogspot.com/2015/07/reggelire-fel-chia-magos-afonyas.html